Meedoenarrangement

Het Meedoenarrangement is een initiatief van de gemeente Doetinchem. Bedoeld voor gezinnen met een besteedbaar inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Dit arrangement biedt een groot aanbod aan activiteiten zodat men toch mee kan doen aan de samenleving. Gezinnen kunnen via een puntensysteem een keuze maken uit verschillende activiteiten. Van ontspanning en creativiteit tot sport, cultuur en educatie. Ook voor mensen met een beperking is er een speciaal aanbod.

Meedoenmagazine

Eens per jaar komt er een speciaal meedoenmagazine uit. Dit huis aan huis verspreide magazine laat zien wat er allemaal gebeurd binnen het Meedoenarrangement. Deelnemers, aanbieders en relaties komen hierin aan bod.

Voor het meedoenmagazine 2019 hebben wij belangeloos de fotografie mogen verzorgen. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen, ongeacht zijn inkomen / status de mogelijkheid moet krijgen ergens aan mee te doen. Het Meedoenarrangement biedt deze mogelijkheid. Door verschillende activiteiten met foto’s vast te leggen, hopen wij voor mensen de drempel weg te nemen om ook echt mee te doen. Als deelnemer maar ook als aanbieder.

In de editie van 2019 kunt u bijvoorbeeld lezen hoe wethouder Jorik Huizinga, met de directeur van OBS Hagen en van het Prakticon, in gesprek gaat over educatie en sport voor ieder kind mogelijk maken. Een interview met ambassadeur Hidde Jurjus, keeper bij De Graafschap. Ook leest u het verhaal van Norman Wennekes, een enthousiaste gebruiker van het Meedoenarragement. Hierdoor heeft hij de mogelijkheid een vispas voor het gehele gezin aan te schaffen en een aanlegplaats voor kleine bootjes te huren.  Manege Zandewierde in Wehl geeft les aan ruiters met een beperking. Een aantal van hen hebben de mogelijkheid om te rijden door deelname aan het Meedoenarrangement.